Çörək otu yağının faydaları nələrdir?
Bitkilər min illərdir xəstəliklərin müalicəsində istifadə olunur. Aparılan təqdiqatlar göstərir ki, bitkilərin faydalarına hər keçən gün bir yenisi əlavə olunur. Çörək otunun və yağının orqanizmdakı bir çox sistemə yararlıdır. O, həmçinin allergiya xəstəliklərinə də xeyrlidir.

Çörək otu və faydaları
Çörək otu yağı bir çox xəstəliklərə qarşı istifadə olunur
Çörək otunun cənub-qərb Asiyaya xas bir bitki olan Nigella sativa toxumlarından əldə olunduğu məlumdur. Çörək otundakı əsas təsiri “Timokinon” adı verilən əsas kompenentdədir. Timokinon yüksək miqdarda antioksidan tərkiblidir. Timokinon zəif yan təsirləri ilə digər yağlara görə rahatlıqla istifadə olunur.
Çörək otuna allergiyası olmayan insanlar düzgün qayda ilə hər gün istifadə edə bilərlər.
Son zamanlar aparılan araşdırmalar çörək otu yağının xüsusilə allergiya xəstəlikləri üzərində müsbət təsirini gücləndirmişdir. Onun həmçinin orqanizmdəki iltihablanmaya qarşı qoruyucu, allergiyanın qarşısını alan, ağrı azaldıcı təsiri vardır. Amerikada dərc olunan bir məlumatda həmçinin burun axıtısına, burun tutulmasına, qaşıntı və asqırmağa yaxşı təsir etdiyi deyilir
Çörək otunun yağı immuniteti gücləndirir
İmmunitet sistemi üçün aparılan başqa bir işdə isə 4 həftə boyunca çörək otunun yağı istifadə eliyən insanlarda orqanizmanı xəstəliklərə qarşı qoruyan ümumi ağ qan hüceyrəsi dəyərlərində xeyli artış olmuşdur.
Bu yağ kimi istifadə olunacaqsa, soyuq sıxım şəklində istifadə olunmalıdır. Gündə 1 çay qaşığı ac olaraq qəbul olunmalıdır. Çörək otunun iyinə həssas olanlar isə gecə və yaxud tox qarnına istifadə etməlidirlər.