Səhv formada yediyiniz 8 qida
Son zamanlarda çox məşhur olan və həyatımıza tez-tez daxil olan qidaları əslində səhv yediyinizi bilirsinizmi? Düzgün bildiyiniz, ancaq səhv formada yediyiniz qidalar

Çiyələk
Kətan toxumu

Kətən toxumu
Kətan toxumunun tərkibində bədən üçün dəyərli olan maddələr lif, omega 3, liqandlar və bitki qidaları vardır. Ancaq bütöv olaraq yediyinizdə orqanizma həzm edə bilmir. Buna görə kətan toxumunu yemədən öncə əzərək yeyin.
Qulançar

Qulançar
Qulançarı heç vaxt mikrodalğalı sobada bişirməyin. Qidaların suda həll olunması səbəbi ilə bu bitkinin vitamini tərkibini öldürür. Qulançarı bişirmək üçün ideal bir yol buxarda və ya qızartma üsuludur.
Pomidor

Pomidor
Pomidoru çiy yeməyin. Mütləq bişmiş olaraq yeyəbiləcəyəniz pomidorun şişlərdən və ürək xəstəliklərindən qoruyan likopeninden faydalanabilirsiniz.
Qara çay

Qara çay
Qara çay ən çox istehlak olunan içkilərdən biridir, ancaq südlə qarışdırmamağa diqqət yetirin. Süd zülalları çay qidalarını əmməyi çətinləşdirdiyindən çayın ürək-damar faydalarının qarşısını alır.
Çiyələk

Çiyələk və faydaları
Çiyələk, əksər qırmızı meyvələr kimi, lif, antioksidanlar və C vitamini ilə zəngindir. Belə meyvələr heç vaxt kəsilmədən yeyilməlidir. Çiyələk kəsildiyində işıqa və oksigenə qarşı həssas olur və qida dəyərini itirir.
Sarımsaq

Sarımsaq
Sarımsağın tərkibində havaya məruz qalmaqla potensialını artıran bir antitümor ferment olan allisin var. Sarımsağı doğradıqdan sonra ən az 10 dəqiqə kənarda saxlayın. Bu şəkildə faydalar inanılmaz olacaqdır.
Qatıq

Qatıq
Qatığın üzərində yığılan suyu əsla tökməyin. Bu su protein və B12 vitamini zəngindir. Buna görə heç vaxt tökülməməlidir. Qatıq yemədən öncə onu bu su ilə qarışdırın.
Lobya

Lobiya
Qurudulmuş lobya 1 gün əvvəl suda saxlanmaqla yeyilməlidir. Beləliklə, tərkibindəki lazımsız maddələrdən azad olacaqdır.